sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Talvi tuli takaisin

Lämmintä on yhä, mutta sade sentään tulee lumena. Viime viikko olikin ponipojan lomaviikko käytännön syistä. Vesisade ja välillä satanut lumiräntäpa..a jäädytti tiet ja kulkureitit aika luistinradoiksi, joten pientä lenkkiä pellolla ja monen monta vapaapäivää, kun en vaan uskaltanut ottaa ponia edes tarhasta ulos, ettei katko koipiaan. Olipahan aikaa tehdä pihaton suursiivous ja olkien vaihto-operaatio. Auttelin myös karsinoiden siivouksessa, kun kerran paikalla olin.


Vanha kuva, joka ei muistaakseni ole täällä aiemmin ollut. Ohjasajolenkillä ennen lumien tuloa tammikuussa. 

Koirat ovat kuitenkin lenkkeilleet normaalisti ja koska on ollut lämmintä, ne on myös päässeet tallille mukaan istuskelemaan autoon. Vähän ollaan kotitreeniä tehty sisällä iltaisin, muttei kauheasti muuta. Peikkoa on haukutettu ja se alkaa taas ainakin hieman löytää äänensä. Käytännössä siis silloin kun haukkuu, yhä harvoin, haukkuu oikein kunnon äänellä, eikä vaan puhise. Jälkeä olen silti harkinnut sen lajiksi, kun ei se haukku vaan sieltä luontaisesti tule. Hakua vaan sitten omaksi iloksi.

Kävi Peikko myös tapaamassa mahdollista uutta mudistia viime viikolla ja samalla Haminassa eräällä maneesilla hangailemassa. On se aika jätkä kyllä just nyt. Hetki meni, ennen kuin sain sen irti hajuista ja ehti edes seurustella. Kotimatkalla pysähdyttiin kaupalla, kun minun kävi niin Noksua sääliksi, kun ei yhtään päässyt pelailemaan. Vesisateessa sitten tehtiin oikealla seuraamista ja peruutusta ja puolenvaihtoja. Noahilla oli ihan sikakivaa. Peikkokin teki seuraamista ja oli oikeastaan aika hyvä, kun mikään ei häirinnyt keskittymistä.


Noah auttaa kevättä rikkomalla jäitä ojista ja lätäköistä.

Ljúfurkin on nyt parina päivänä päässyt kunnon lenkille, kun lumi on peittänyt jäiset paikat ja vesi ennen sitä sulattanut ne sohjoksi, ja uusi satulakin on kunnolla sisäänajettu. Eilen tehtiin ensin kunnon ohjasajolenkki pitkästä aikaa ja olihan vaan niin mukavan miellyttämisen haluinen poni muutaman vapaan jäljiltä. Takaisin tultua heitin satulan selkään ja käytiin pieni (n.1,5km) lenkki lähipellolla. Ihanan reipas, mutta kuitenkin rento poni. Tölttipätkällä meinasi vauhti hiukan kiihtyä, mutten uskaltanut antaa mennä, kun pohja on aika huono siellä lumikerroksen alla. 

Nyt tuleekin lunta ihan urakalla ja lumityöt odottavat. Ei vaan jaksaisi kauheasti kiinnostaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti