sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Talven ihmemaa

Kummallinen on ollut tämä talvi. Ennen Joulua satoi vettä ja oli normaalia lämpimämpää. Ei tainnut olla yhtään pakkasyötä edes. Sitten tuli ne hervottomat pakkaset vuoden vaihteen jälkeen. Jonka jälkeen alkoi kohtuullisen keväiset kelit ja joka paikka oli peilijäässä. Sitten se alkoi sulaa ja oli jo hetken ihan kivat kelit, kunnes.. Nyt sitten tulee lunta. Ja sitä tulee ja tulee. 


Alkuviikosta näytti tältä

Tänään tältä ja tämä on otettu aamulla. Lumisade jatkuu yhä.

Ollaan me kuitenkin ehditty muutakin tehdä kuin lumitöitä, vaikka kieltämättä kyllä epäilinkin. Eilen käytiin poikien kanssa Kouvolassa. Matkailua siis ollaan tällä viikolla harrastettu. Meidän ensimmäiset sennen treenit tänä vuonna oli ohjelmassa. Aamulla jo lunta tuprutteli ja päivän mittaan tuntui vaan yltyvän. Perille kumminkin päästiin.

Molemmat pojat teki Rallya. Peikko teki alokkaan rataa, jossa oli lähinnä erilaisia käännöksiä. Yllättävän hyvin jaksoi Peikko keskittyä tekemiseen, vaikka välillä vähän herpaantuikin. Silloinkin alkoi vaan loikkimaan vasten ja riekkumaan, mikä on ihan ok. Se oli kuitenkin minun kanssa tekemässä hommia, eikä haaveillut muuta.




Noah teki voittajan rataa ja oli ihan tosi hyvä. Mielentila oli ok. Ehkä hieman liian innokas kyllä, muttei stressaantunut. Oikealla seuraaminen oli jopa parempaa kuin vasemmalla (ai, miten niin ollaan sitä jauhettu viimeaikoina) ja peruutuskin sujui joten kuten, mutta se nyt onkin vielä vaiheessa. Ensi kerran otettiin myös käytösruutua ja sekin meni hyvin. Tosin otettiin varman päälle ja makasi sivulla eli helppo oli. Pois mennessä sai suorittaa vielä muutaman aksaesteen ja se olikin varmaan paras palkka. Kivaa oli.




Peikkokin sai muutaman esteen suorittaa myöhemmin. Se tosin on sitä mieltä, että kaikki muut esteet paitsi puomi ja putki, on ihan turhia. Ja jos ihan tarkkoja ollaan, ei putkellakaan ole niin väliä. Se siis karkaili puomille ja kavereiden luo ja oli rasittava. Paitsi että se on samalla niin hauska, ettei sille voi muuta kuin nauraa.

Hallilta mentiin vielä kyläilemään ja kun viimein päästiin kotiin illan suussa, odottivat vielä lumityöt. Ja sama rumba jatkui aamulla. Kolme kertaa olen pihalla lunta lykkinyt ja lisää tulee. Pari tuntia olin tallilla, muuten päivä on mennyt lumitöissä aamusta iltaan.




Ljúfurin kanssa käytiin pieni maastolenkki heittämässä ja pyöriskeltiin muutama kierros myös kentällä. Kovasti oli mörköjä liikkeellä tänään, eikä kotimatkalla meinannut jalkakaan pitää, kun piti kiihdytellä. Sitten meinasikin mennä kumoon koko poni. Ja sekös sapetti. Tallille kuitenkin selvittiin, eikä yksikään mörkö saanut pientä ponia syötyä suihinsa. Ja kuskikin pysyi kyydissä.


Kentällä

Huh, hengissä selvittiin tuumaa Luippis.

Lenkin jälkeen maistuu ruoka

Ja ruuan jälkeen maistui piehtarointi, kun viimein pääsi palaamaan pihattotarhaansa. Olihan kyllä keli. Tarhan portin alin veräjä oli umpilumessa ja hiukka vaikea löytää. Polviin asti oli lunta tupruttanut juuri siihen portille. Saa nähdä mikä tilanne on huomenna...

2 kommenttia: