torstai 28. maaliskuuta 2019

Kärryttelyä, heppamessuja ja jäsenkorjausta

Maanantaina (11.3.) käväisin tallilla lappamassa lantaa. Samalla naksuteltiin taas kuolaimia. Nyt ei enää sylkäise samantien suustaan, vaan enemminkin pitää viimeiseen asti kiinni. Pystyy siis jo pukemaan "suitset". Harjoittelua vartenhan meillä on kuolaimissa vain kevyt matonkuteesta punottu niskahihna. Homma siis edistyy, hitaasti mutta varmasti. Kokeiltiin myös Limppu-vainaan vanhat LG:t, jotka oli Ljúfurilla käytössä ajoittain lisäjarruna. Pyörähdettiin pari kierrosta kentällä ilman satulaa ja hyvin toimi. Vaikka toimiihan se muutenkin aina, mutta näillä jotenkin vielä herkemmin ja tarkemmin. Saman huomasin Limpussakin. Harmittavasti ei ehditty paljoa näitä sillä käyttää, mutta eiköhän Kamburilla ole näille käyttöä.




Tiistaina (12.3.) käytiin sitten Kamburin kanssa kärryttelemässä. Käveltiin noin viiden kilometrin pituinen lenkki. Ihan reipas ja hyväntuulinen poni. Tallilla kamat pois ja loimi niskaan ja pienelle kävelylle koirien kanssa juuri ennen pimeää. Korppu oli kyllä sitä mieltä, ettei se lähde enää mihinkään, kun justiinsa kerran oli. Vaan lähti se, vaikka pari kertaa joutuikin keskustelemaan asiasta. Se kun vaan pysähteli parin askeleen välein kyselemään, että onko pakko. No, oli pakko. Eikä se nyt sitten niin kamalaa tainnut ollakaan.




Keskiviikkona (13.3.) en käynyt tallilla. Käytiin koirien kanssa vähän ostoksilla ja sitten vähän lenkillä.

Torstaina (14.3.) sitten taas tallille. Käytiin ihan vaan talutuslenkillä Skorpanin ja koirien kanssa. Ei siis mitään ihmeitä tai mainitsemisen arvoista edes. Vaan tulihan mainittua.

Perjantaina (15.3.) oli ihan hirmuton sade ja tuuli koko päivän. Sade lakkasi illalla, mutta tuuli jatkui ja päätin sitten lennosta olla lähtemättä tallille. Olin siis jo lähdössä, mutta päästinkin vain koirat ulos ja palasin itse sohvalle. No, käytiin me koirien kanssa pienesti lenkillä vielä myöhemmin.


14.3.

Lauantaiaamuna (16.3.) starttasi sitten seuran bussi kohti Helsinkiä ja Horse fair messuja. Koko päivä menikin sitten siellä sujuvasti shoppaillessa. Joo, tuli osteltua. Välillä tuntui, että ihan hurjasti, kun raahasi painavia kasseja pitkin messualuetta. Mutta kun kotona kaivelin kassit läpi, niin ei niitä ostoksia sitten niin hurjasti ollutkaan. Kasseissa painoivat lähinnä näytepussit ja heppanamit, joita molempia oli runsaasti. No, kun halvalla/ilmaiseksi sai.

Suunnitellusti ostin kavioraspin, koska entinen alkaa olla jo tylsynyt. Toimii se kyllä vielä, joten jää varalle, mutta kyllä eron huomasi, kun uudella rapsutteli. Hevarilta lähti sitten samalla mukaan myös violetti korvahuppu, joka on aika turha ja rintaremmin pehmuste, joka ei ole turha. Myöhemmin ostin vielä heppanameja ja satulahuovan. No, kun se oli halvennuksessa ja juuri sopiva meille. Uutta satulaa odotellessa.

Löysin myös ihan sattumalta valtavan hienon otsapannan. Käsin tehty, v-muotoiltu, pehmeää mustaa nahkaa, suurilla "timanteilla". Ja sattumalta sopivan pituinen ja hervottoman halpa (10,-). Oli ihan pakko ottaa mukaan. Ja se sopii niin hyvin Korpun kapsoniin, ihan kuin olisi siinä aina ollut. Samalla lailla heräteostoksena löytyi halvennuksesta enkkuviltti, jota vilkuilin liki koko päivän, mutta totesin ettei ole tarvetta. Vaan loppupäivästä oli pakko hakea pois. Tarjous oli kuitenkin ihan huomattava, vaikka hintaa jäi silti aika paljon.


Kuvassa on aiemmin ostettu fleeceloimi, mutta sopii tähän värinsä puolesta. Uusi viltti on vielä paketissaan ja siis testaamatta.

Itselleni ostin termosmukin islanninhevosyhdistyksen ständiltä. Muutama näytös/kilpailu tuli seurattua ja tavattua tuttuja. Pistäydyttiin myös vapaa-aika messuilla toisella puolella messaria. Oli mukava päivä kyllä ja meni hämmästyttävän nopeasti, vaikka startti oli aamulla kasin jälkeen ja takaisin kotona olin illalla vähän ennen kasia. Pitkä päivä siis.

Sunnuntaina (17.3.) reippaana aamupäivällä jo tallille. Ensin lähdettiin Kamburin kanssa pienelle kärrylenkille. Rauhalliseen tahtiin käveltiin noin kolme kilometriä. Sitten takaisin tallille, kamat pois ja loimi tilalle. Ruuankin sai ja heinää eteensä siksi ajaksi, kun odotteli omaa jäsenkorjausvuoroaan.

Edellisestä kerrasta onkin jo aikaa, kun pari kertaa siirtyi minusta riippumattomista syistä. Mutta eipä oireitakaan ole juuri ollut. Tai välillä oli jo enemmänkin, mutta sain itse hieromalla ja venyttelyillä, sekä BOT-selänlämmittimellä hiukan helpotettua tilannetta. Nyt siis hoidettiin taas. Ja samat vanhat ongelmapaikat siellä taaskin oli, vaikkei niin kovin voimakkaina. Raskas kärry varmaan aiheuttaa osan, kun Kambur mielummin vetää takaosallaan kuin kunnolla rintaremmiin nojaamalla. Kankut sekä lanneselkä/lonkkien kohta kärsii siitä sitten. Pitäisi saada hommattua ne työvaljaat, vaikka nyt on kyllä pysynyt parempana, kun ajoa on vähennetty ja kevennetty. Pikkuhiljaa kun aletaan ratsastaa enemmän, niin eiköhän se silti riittävästi liikuntaa saa ja pysyy kuitenkin kuosissa. Nyt ollaan vaan lenkkeilty tai kärrytelty, satunnaisesti ratsastettu.


Jotain hampaankolossa?
Kotona olin ajoissa, vaikka lappasin lantaakin vielä ponia takaisin pihatolle viedessäni. Ja juttelin vielä kavereidenkin kanssa. Siinä hetki lepäilyä ja ruokaa, kunnes pakkasin koirat autoon ja hurautin lenkille Siltakylään. Jotenkin on ollut pitkän aikaa kivempi käydä lenkillä muualla kuin omalla kylällä. Toki kun vuosikausia kiertää samaa ympyrää, niin tympiihän se, joten ei kai ihmekään. Nytkin siis taas hirmuttoman kylmässä tuulessa kipiteltiin jonkinmoinen lenkki kaupalta Kotkan suuntaan. Loppuilta menikin sitten laiskotellessa. Rankka viikonloppu.

1 kommentti:

  1. Kokemuksen syvällä rintaäänellä ehdotan että laitat kärryihin rissat. Rintaremmi kiinni rissoista tuleviin naruihin niin vetää rintaremmillä eikä selällään. Hewin blogista löytyy kuva meitin nykyisistä lenkkivehkeistä, toimii. https://hewiman.blogspot.com/

    VastaaPoista