lauantai 3. kesäkuuta 2017

Paikoillanne, valmiit... Jep!

Ponipojat ovat viimein varsin valmiita laitumelle. Huomenna se koittaa, laitumellelasku. Molemmat on tänään pesty ja puunattu, Ljúfur myös rasvattu, vaikkei ötököitä olekaan. Kaviot on vuoltu jo aiemmin viikolla ja laidunkivennäiset on hommattu. Nyt se on vaan sitten herran haltuun, muuta ei enää voi tehdä. Kunhan kelit vain vähän lämpenisi, niin kaikkihan olisi lähes täydellistä. 




Ihan muuten on tavallista tahtia tämä elämä edennyt. Jatkuvat kylmät kelit kiukuttaa ja masentaa. Eilenkin asteita seitsemän ja hervoton pohjoistuuli eli kylmää oli. Tänään on asteita ollut muutama enemmän, mutta tuuli on yhä ihan yhtä kylmää ja kovaa. Ensi viikolle on luvattu ihan jopa lähes kahdenkympin lukemia, jotka tämän kylmyyden jälkeen tuntuvat varmaan ihan ruhtinaalisilta, vaikkei ihan vielä kesäkelejä ole nekään. No, eipä ole niitä ötököitä.




Korppukin on joutunut opettelemaan koirien kanssa lenkkeilyä ja hämmästyttävän kivuttomasti meni ensi kokeilu ainakin. Koiria kiinnosti uusi kaveri aluksi, kuten myös Kamburia kiinnosti koirat. Ei vielä mitään, mitä en olisi odottanut. Kiinnostus kuitenkin lopahti ihan jo alkumetreillä ja lopulta lenkki sujui koko laumalta kuin ne olisivat aina yhdessä lenkkeilleet. Helpottaa elämää kummasti, kun ei tuota aikaa aina ole niin paljon kuin haluaisi.




Ponit on herkutelleet, mutta muuten liikkuneet aika kevyesti. Liikkuneet ovat kuitenkin ja Korpun kanssa on puuhattu muutakin. Selkäännousuja ollaan tehty ja temppuja opeteltu. Ei meillä mitään valmista oikein vielä ole, mutta hyviä alkuja kyllä. Nyt saavatkin molemmat viettää laidunlomaa ainakin hammashoitoon asti, joka on 12. päivä. Korpun kanssa ratsujutut saa jäädä koko kesäksi, mutta kärryttelyä olisi aikomus muistutella mieliin ja alkaa ihan jo ajellakin pientä lenkkiä ja samalla kasvatella kuntoa. Kunhan nyt tulisi ensin se kesä!


Todistusaineistoa 😄


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti