tiistai 6. kesäkuuta 2017

Laitumelle

Siellä ne nyt ovat, laitumella, jo kolmatta päivää. Sunnuntaina menin tallille jo ajoissa. Pojat hain noin tuntia ennen hoo-hetkeä pihatosta, missä ne jo olivatkin ihan kahden kesken. Kunnon harjaus ja jouhien selvitys kummallekin ja sitten vain hengailtiin ja odoteltiin. Yllättävän lunkisti ottivat molemmat, vaikka ympärillä oli hälinää jos jonkin moista. Kertaakaan ei tarvinut kumpaakaan komentaa mistään, vaan nätisti kulkivat omilla paikoillaan narut löysällä. Niin ylpeä.


Harjattuna

Odottelua

Laitumellekin kuljimme rauhassa ja hyvässä järjestyksessä, eikä irtilaskemisessakaan ollut ongelmia, vaikka suunnitelma B:kin oli valmiiksi mietittynä. Jotain kai olen osannut tehdä oikeinkin, kun kaikki sujui kuin oppikirjasta. Sanoinhan jo, miten ylpeä olenkaan? 

Minä olen muutenkin vähän "erilainen hevostelija" monessakin asiassa, niin myös tässä. Kun joillakin hevosilla oli kaksi taluttajaa, mentiin me vastaavasti yhdellä. Eikös se tasoita tilannetta, kun minulla oli kaksi hevosta yksin ja parilla ainakin yksi hevonen kaksin?




Meidän pojat meni saunapihattolaisten porukkaan keskimmäiselle lohkolle eli saivat tänä vuonna viisi shettistä kavereikseen. Neljä näistä on jo ennestään tuttuja viime kesältä ja muutenkin, yksi on uudempi tuttavuus. Mitään draamaa ei siis tämän suhteen nähty, eikä oikein muutenkaan. Yksikään kun tuskin otti askeltakaan vapaaksi päästyään, työnsivät vaan päänsa ruohoon ja alkoivat ahmia. Suorastaan ajaa täytyi, että saatiin ne edes vähän liikkeelle. Isoimman lohkon porukka revittikin sitten ihan urakalla.














Eilen kävin Ljúfurin rasvaamassa ja Korppua rapsuttelemassa. Tilanne näytti rauhalliselta juuri silloin. Kukaan ei riehunut, osa nukkui, osa muuten vaan seisoskeli. Ljúfur ja uusin tulokas näyttivät ystävystyneen, rapsuttelivatkin. Ainakin toistaiseksi homma sujuu kuten kuuluukin. Pieniä muutoksia laumaan on tulossa laidunkauden aikana, mutta uskoisin ettei ne suuresti sekoita pakkaa.


Lisää kuvia löytyy täältä. Suurin osa tämän postauksen kuvista on jonkun muun kuin minun ottamiani. Omani siis tuossa albumissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti