lauantai 21. lokakuuta 2017

Vaihteeksi aurinkoakin

Syksy etenee ja sateet vähenee. No, ainakin väliaikaisesti. Tänäänkään ei ole satanut vielä lainkaan. Ponipoikien kanssa käytiin reilun tunnin lenkki ihanassa auringon paisteessa. Kamburilla oli tiistaina rokotus, joten sillä on vielä hikiliikuntakielto, josta syystä ei nyt päästä kärryttelemään. Ihan lomalla se oli eiliseen asti. Eilen vähän ohjasajeltiin kentällä, kun se alkoi jo tunkea melkein väkisin mukaan pihatolta. On se kyllä hauska. Lenkillä se nauratti ihan urakalla, kun hyppäsi hieman liioitellen ojien yli hassulla nelijalkaloikalla. Samaisten ojien yli, mistä Ljúfur käveli edes huomaamatta niitä. Yhtenä päivänä tehtiin ratsujuttuja maasta käsin ensin kentällä ja sitten tiellä. Takaisin pihaan palattuamme, juurtui Kambur selkäännousujakkaran viereen, eikä suostunut hievahtamaankaan. Otti oikein vielä ohjan suuhunsa ja veti vastaan, kun yritin saada sitä liikkeelle. Eihän siinä muu auttanut, kuin kiivetä selkään hetkeksi, että poni sai palkkansa.




Eläinlääkäri siis kävi tiistaina rokottamassa. Pyysin samalla vilkaisemaan leukapatin jämiä ja etuhampaita, jotka tällä hetkellä vähän yksiristikaksi vaiheessa, kun sekaisin on pysyviä sekä maitohampaita. Kummankaan suhteen ei syytä huoleen. Ja kyllä sai taas olla ylpeä fiksusta ponilapsesta, jonka ilmekään ei värähtänyt, kun klipperillä hurautettiin karvat pois leuasta tai muutenkaan. Korvat hörössä innoissaan vaan olisi osallistunut kaikkeen.


Kirpparilta löytynyt fleece koekäytössä hikilenkin jälkeen viime viikonloppuna. Eikä ole edes mitenkään hirmu suuri, vaikka on 145 senttinen.

Ljúfur on ollut nyt hiukan kevyemmällä liikunnalla sen kompuroinnin vuoksi. Jos vaikka olisi jotain vialla. Ei se kyllä ole enää kompuroinut, tänäänkin kerran koko lenkin aikana ja niitähän sattuu kelle tahansa silloin tällöin. Sitäpaitsi sille tekee varmaan hyvää sen ratsastusäksidentin jälkeen muutenkin nyt pitää taukoa totisemmasta puuhastelusta. Kolme kertaa olen selkään kiivennyt sen jälkeen ja joka kerralla stressitaso on ollut huima. Ja koska en halua vahvistaa sitä mielentilaa enää yhtään enempää, ollaan nyt pidetty sitten taukoa. Ohjasajettu on joitain kertoja, mutta lähinnä kuitenkin vain remmilenkkeilty.




Koirat on joutuneet hengaamaan aika lailla metsässä, koska siellä on aivan hervoton määrä suppilovahveroita ja niitä on sitten pitänyt tietysti kerätä, kun ei niitä halua talloakaan. Tänään haettiin ämpärillinen, niiden jo kerättyjen 2,5 ämpärillisen lisäksi. Puoli ämpärillistä meni työkaverille, yksi on kuivatettu ja yksi unohtui esikuivatukseen uunin päälle ja meni pilalle. Nyt on puolikas ämpäri kuivurissa ja toinen puolikas odottaa vuoroaan.

Koirat ovat lenkkeilleet myös ponien ja varsinkin Ljufurin kanssa ihan urakalla. Pari ertaa ollaan käyty myös ihmisten ilmoilla, mutta mitään ei olle vieläkään oikein harrastettu. Huomenna ollaan menossa sennenyhdistyksen tapahtumaan Ruukkiin, Strömfors Dog Sports hallille. Ohjelmassa lajiesittelyjä, joista yhtä lukuunottamatta kaikkia ollaan harrastettu enemmän tai vähemmän. Ainoa minulle tuntemattomampi juttu on Nose Work, joten sitä ollaan ilmoittauduttu testaamaan. Kiva kun kerrankin jotain tapahtumaa on niin lähellä, että voidaan osallistua, eikä ole hinnallakaan pilattu.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti