keskiviikko 20. lokakuuta 2021

Pentuarkea ja sen sellaista

Joiku on ollut nyt meillä kohta jo kolme viikkoa, vaikka välillä tuntuukin, että se on ollut täällä aina. Hyvin on pikkuherra oppinut talon tavoille, itseasiassa paremmin kuin hyvin. Lystin kanssa ne riehuu ja varsinkin juoksee aina kun vain mahdollista. Ja Peikkokin on ollut ihan ok ja välillä jopa yhtynyt leikkiin. Välillä Peikko komentaa, mikä on ihan hyvä, koska Lysti taas sietää ihan kaiken. Joiku on kyllä hauska ja ihan täydellisen sopiva meidän porukkaan ja oikeasti tosi reipas pikkukoiran alku. Pieni se tosiaankin on, viime punnituksella tasan 10 viikkoa vanhana komeat 2,6 kiloa, mutta jotenkin sitä ei vaan enää huomaa, kun luonnetta sillä kyllä riittää. Ihmisistä se ei välitä, paitsi jos ihmisellä on herkkuja. Jos ei ole, ei häneen myöskään kosketa. Kovalla vauhdilla kulkevat autot on myös jänniä, hitaasti kulkevat autot ei aiheuta reaktioita. Vieraat koirat on kaikki kivoja kavereita ja joka paikka pitäisi päästä tutkimaan. Se on myös kova kiipeilemään ja hyppimään ja liikkuu millä tahansa alustalla. Varsin hyväpäisen oloinen pieni koira siis. Joikun arkeen on kuulunut tietty Lystin kanssa leikkimistä. Siihen on myös kuulunut uusien juttujen opettelua, kuten esimerkiksi yksinoloa ja autoilua. Ollaan käyty myös tallilla ja tavattu tallikoira ja tallin ihmisiä. Ollaan käyty myös äidilläni kyläilemässä sekä vieraammissa ja vilkkaammissa paikoissa lenkkeilemässä. Ollaan käyty hallilla treenaamassa ja Lystin rallytokotreeneissä hengailemassa. Joiku käväisi myös rallymölleissä palkintojen jaossa ja tutustumassa tilanteeseen. 

Lystillä siis alkoi lokakuun alusta Kotkan Koiraystäväin seuran rallytoko treenit. Mehän käytiin aiemmin viiden kerran alkeiskurssi ja kun seuran fb-sivulla ilmoiteltiin uuden ryhmän perustamisesta, ilmoittauduimme oitis. Joikullehan rallya on lähinnä suunniteltu, mutta sama kai tuo on. Oppiihan sitä ainakin itse ja voi sitten opettaa Joikulle kotona.Lysti käväisi siis KKSn rallymöllikisoissa. Osallistuttiin supermölliluokkaan, ihan vain koska halusin pystyä sen palkkaamaan tarvittaessa ja kyseisessä luokassa se oli mahdollista. Lysti ei ollut ihan parhaassa vedossa, mutta ihan kivasti kuulolla kuitenkin, eikä ohjaajakaan mokannut pahasti. Tuloksena 97 pistettä ja 2./9. Ihan hyvin siis meni. Sitäpaitsi oli ihan kivaa muutenkin.


Meidän kisarata tässä, aika helppo minusta ja kiva

Kambur on ollut aika kevyellä liikunnalla taas vaihteeksi, koska pentu. On se liikkunut, mutta tosiaankin aika harvakseltaan ja max tunnin ajo- tai talutuslenkkejä lähinnä. Vähän ollaan jumpattu kentällä maasta käsin irtona, liinassa ja ohjasajaen. Nyt on tuntunut aika kivalta, eikä puolierojakaan ole ollut. Hänelle sopii tällainen harvempi ja kevyempi liikunta, minkä olen kyllä pannut merkille ennenkin. Kesäkiloja sillä on, muttei mitenkään pahasti ja nekin alkaa heti huveta, kun ovat kokonaan kuivalla. Nyt laiduntavat vielä sään salliessa. Hassua, kun minusta Kambur näyttää tosi paksulta nyt verrattuna kevääseen. Entinen tallikaveri taas kehui instastoryyn laittamastani videosta, kuinka se on niin hoikka. Riippuu siitä mihin vertaa, kun onhan se paksu siihen verraten, mitä se jo parhaimmillaan oli, muttei taas lähellekään yhtä paksu, mitä se pahimmillaan ennen nykyiselle tallille muuttoa oli. No, jos tuleva talvi pysyttäisi terveenä ja päästäisi liikkumaan normaalisti, niin keväällä se on hyvällä onnella normaalipainossa. Kevättä odotellessa, yritetään sopeutua tähän vuoden pimeimpään kauteen jälleen kerran.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti