tiistai 11. joulukuuta 2018

Yhdestoista päivä, pellolta hikeä pintaan

Räntää tai hyvin märkää lunta satoi päivällä sen verran, että jäätikkö peittyi. Nyt sitten pakkasta toivokaamme, kuten on luvattu, niin kelit pysyvät kohtuullisina. Sadetta ei ole luvattu missään muodossa, ennen kuin ehkä ensi viikolla. 

Tänään kuitenkin keli oli sellainen, että uskoin Korpun pysyvän pystyssä pellolle asti, joten valjastin sen vaihteeksi kärryjen eteen. Tiellä on yksi sen verran paha mäki, etten ihan niin isoa riskiä arvannut ottaa, miksi suunta siis vain lähipellolle. Ja hyvin se pystyssä pysyikin, kerran yksi kavio hiukan luiskahti, muuten kulki kuin kesällä konsanaan. Pellolla pyöriteltiin reilu puoli tuntia, yhteensä matkoineen meni noin kolme varttia. Tasaisimmalla pellolla myös ravailtiin, lähinnä kuitenkin käveltiin. Ihan hyvin sai silläkin tavalla ponille hien pintaan, kun osassa peltoja oli kuitenkin aika pitkä heinä alla, siinä märkää lunta päällä muutama sentti ja joissakin kohdissa vielä vanhaakin lunta alla, joten aika raskas oli pohja. 


Kuva eiliseltä

Nyt meillä oli tossujen päällä putsit takasissa, mutta eihän ne peitä kuin ylimmät kiinnitysnupit ja oliko sitten syy raskas lumi vai joku muu, mutta kovasti kolisteli taas takaisia yhteen. Ei ole tiellä moista kyllä tehnyt. Kyllähän se vähän on aina hivuttanut, vähemmän tosin nyt jäsenkorjauksen jälkeen, muttei koskaan niin että kolina käy, kuten tänään. Ja niinhän sinä kävi, kuten hiukan olen pelännytkin, ettei nupit kestä moista potkimista. Alimmat nupit siis poikki takaa. Muttei hätää, kiinnitin remmit risoilla nupeilla. Niitähän ei siis tarvitse avata riisuessa/pukiessa, joten ei haittaa, vaikka ovat kiinteät. Ei siis vaikuta käyttöön mitenkään. Huomenna varmaan saadaan postissa varaosiakin kyllä. Näillä on nyt kuitenkin mentävä, kun muuta mahdollisuutta ei ole. Sen verran on hyvät pelit käytössä, ettei parane pienistä välittää, jos aikoo näitä käyttää. Scootit olisi toinen vaihtoehto, mutta niissä on niin paljon kovemmat pohjat, etten niitä haluaisi. Näiden pohjat joustaa ja siis samalla pehmentää hiukan kovilla teillä liikkuessa. Täytyy varmaan ottaa taas jäsenkorjaaja, joka olikin kyllä jo suunnitteilla vuoden vaihteen jälkeen. Jos saataisi hivutukseen apuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti