torstai 13. joulukuuta 2018

Kolmastoista päivä, ideoiden testausta

Tallille starttasin aika myöhään, koska väsy ja nukahdin sohvalle tunniksi töiden jälkeen. Ehdin kuitenkin ihan hyvin. Tossujen varaosat tuli vihdoin tänään. Odotin niitä jo maanantaina, viimeistään keskiviikkona, kun perjantaina kuitenkin oli lähetetty, mutta posti taas hiukan hidasteli. Tällä kertaa se oli kuitenkin ihan hyvä juttu. Sain nimittäin idean, kun alkoi mennä hermo. Tossut on ihan super hyvät käytössä, mutta meidän rymypetterillä vaan ei mitkään irtoavat osat tunnut kestävän. Joten näitäkin säärystimen kiinnitysnastoja on kadonnut jo enemmän kuin mitä uusia oli tulossa. Sitä paitsi säärystimet häiritsee Korppua jostain syystä ja se yrittää nyppiä niitä aina välillä. 


 @Fanni Snellman

Tallille päästyäni istahdin ensi töikseni varustehuoneeseen ja tuunasin tossuja meidän käyttöön sopivammiksi. Otin siis säärystimet kokonaan pois, niin eivätpä enää haittaa ketään, eikä tarvi metsässäkään pelätä, että osat lentelee. Vaikka saattaisivathan ne nyt pysyäkin, kun sain pidemmät nastat. Harmi vaan, että niitä on liian vähän, enkä lisää kehtaa enää pyytää. Samalla vaihdoin takasiin sisäpuolelle päkiäremmiin kaikki nupittomat kiinnikkeet, kun pari päivää siellä oli molempia. Ja toki laitoin yhden puuttuvan nupin paikalleen. Vielä jäi kolme nuppia varalle. Nyt luulisi toimivan ilman ongelmia.

Sitten poni pihatosta ja tossut testiin. Siinä huomasin, että yhdestä tossusta puuttuvat kaikki nastat, joten kiinnitin loput kaksi jäjellä olevaa nastaa siihen. Sitten tossut jalkaan, heijastimet, koirat ja matkaan. Tehtiin puolen tunnin kevyt lenkki, ihan vain testimielessä. Hyvin tuntui toimivan ilman säärystimiäkin. Ei nipistellyt tai muutakaan, vaikka karvaa jaloissa tällä hetkellä riittää. Yhtään kertaa ei Korppu pureskellut jalkojaan eli tuntuvat ilmeisesti noilla säädöillä hyvältä. Nyt täytyy vaan laittaa kunnon nastat tilaukseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti