torstai 31. elokuuta 2017

Kesälomapäiväkirja vol2 osa1

26.8. lauantai

Oikeasti kesäloma alkaa vasta tiistaina, mutta yksi (työ)päivä sinne tai tänne, ei suurta mutkaa tee, joten kesälomapäiväkirja alkaa nyt tästä. Koska asiaa. Tai vaikka ei olisikaan.

Päivällä koirien kanssa kirkolla lenkillä. Epävakainen sää, aamusta satoi ihan kunnolla, mutta lenkkeilysään suhteen kävi säkä. Auton jätin Apsille ja siitä lähtiessä heitti muutaman pisaran vettä, mutta siihen jäi ja aurinko paisteli ihan koko lenkin ajan. Kotiin kun pääsin, niin johan taas satoi ihan kunnolla.




Ponit kävivät vuorostaan lenkillä myöhemmin. Ensin saivat (vai joutuivat?) juosta kentällä hetken irtona, kunnes nappasin narun päähän ja lähdettiin kylille. Lenkkiin mahtui säätä laidasta laitaan, suurimmaksi osaksi kuitenkin aurinko paistoi. Hyvä säkä siis tämänkin lenkin suhteen.






27.8. sunnuntai

Tallilla taas kului tämäkin päivä aika tarkkaan. Ajoissa olin olevinani liikkeellä, jotta kotiinkin pääsisi ajoissa, mutta hupsista vaan ja yht'äkkiä olikin jo ilta.

Ljúfur kävi pienellä ohjasajolenkillä koirien kanssa. Ljúfur on ollut tosi säpsy ja hermostunut jo jonkin aikaa, johtuen todennäköisesti linnunmetsästyksen aiheuttamista äänistä ympäristössä. Sehän siis pelkää ampumista ja muitakin kovia ja yllättäviä ääniä helposti. Nyt kuitenkin ihan rennon oloinen keveri jo hoidettaessa, kuten eilenkin. Ja lenkkikin meni rennoissa tunnelissa, jopa hiukan liian rennoissa. Vaan eipä tarvinut kuskinkaan kiihdytellä.




Kamburilla oli ratsutreenipäivä. Eipä olla taas aikoihin oikein tähän perehdyttykään, mutta nyt olisi vähän ajatus lomalla ottaa taas pieni aktiivipätkä tätäkin puolta, jonka jälkeen saa taas jäädä hautumaan. Kamat siis niskaan ja kentälle. Ensin maasta käsin ohjaten muutama kierros, jonka jälkeen kyytiin. Tehtiin pysähdys aina kulmaan, palkka, käännös ja matka jatkui seuraavaan kulmaan. Vasemmalle kolmisen kierrosta ja niin hieno poni. Rento ja keskittynyt. Oikeaan kierrokseen kun käännyttiin, niin alkoivat ongelmat. Poni jännittyi, eikä halunnut enää liikkua. Puoli kierrosta yritettiin, kunnes vaihdoin suuntaa, sain onnistuneen pätkän, jonka jälkeen tulin selästä alas. Maasta käsin sama reaktio, joten syy ei ollut kuskissa, kuten ensin ajattelin, vaan jossain muussa. Lopetettiin ja tutkittiin tilanne eli onko jossain jotain jumeja tai muuta. Ei löytynyt muuta kuin ötökän puremia. Ehkä niistä joku pahassa paikassa, mene ja tiedä sitten. Turhaa on kuitenkin tuossa mielentilassa mitään tehdä.




28.8. maanantai

Rankka työpäivä, joten illan otin rennosti. Tallille kuitenkin raahauduin. Ajatus oli ensin käydä vain Ljúfur hoitamassa, mutta innostuin kuitenkin vähän muuhunkin, kun piristyin. Pyörittiin kentällä hetki ihan ratsain pitkästä aikaa. Poni oli jännittynyt ja valmiina ryntäämään maata kiertävälle radalle, mutta kuitenkin ihan ok ratsastaa. Kuulostaa ehkä hullulta, muttei oikeastaan ole sitä. Yleensähän se on ratsastaja, joka aiheuttaa moisen ja silloin joka ainoa pienikin liike selässä saa aikaan paniikin ja syöksy-yrityksen. Nyt selässä sai tehdä mitä halusi, käyttää pohkeitakin normaalisti, mutta kaikki muu oli jännää. Rentoutui kuitenkin pätkittäin ihan hyvin, mutta aina vain hetkeksi, kunnes taas tapahtui jotain. Ihan hyvä mieli kuitenkin jäi.




29.8. tiistai

Kouvolassa meni lähes koko päivä, joten aika lailla minimissä oli tämän päivän puuhat elukoiden kanssa. Koirat kävi takametsässä vähän pyörähtämässä ja juoksivat lelujen kanssa pihalla, mutta lenkille eivät päässeet.

Ljúfurilla oli vapaapäivä, kuten suunnitelman mukaan pitikin, mutta Kambur hiukan puuhasi taas ratsujuttuja. Kentällä pyörittiin vermeet niskassa tovi. Ensin juoksutus, molempiin suuntiin muutama kierros. Meni hyvin. Sitten maasta ohjausta samalla kaavalla kuin viimeksi selästä, sekä kiemurauraa. Nämäkin sujuivat ilman mitään stressiä tai protestointia. Mikä sitten olikin huonosti viimeksi, ei ollut sitä enää. Tehtiin vielä pihassa selkäännousuja muutama ja käytiin kipittelemässä pieni talutuslenkki vermeet selässä. Hyvä treeni.


Puhdas poniini suihkun jälkeen päivänä eräänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti