sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Köh köh

Sairastuvalta päivää. Meillä on ollut yskä ja köhä kylässä menneellä viikolla. Siis koirilla. Eipä ole ennen ollutkaan, vaikka ollaan aina harrastettu ja liikuttu koiratapahtumissa. Hyvin siis on selvitty tähän asti, vaan nyt se sitten iski.

Viime lauantaina Kouvolassa Noah treeneissä köhi, mutta laitettiin namien piikkiin, kun aika ahne on kuitenkin. Seuraavana päivänä köhi muutaman kerran ja nielu oli punainen. Maanantaina kävin hakemassa matolääkkeet eläinlääkäriltä ja samalla kysäisin yskimisestä. Peikko ei yskinyt vielä silloin ja Noahkin oli muuten kunnossa, joten pääteltiin johtuvan ihan ärsytyksestä. Olihan se pari päivää huutanut lumikolalle lumitöitä tehdessä.


Tänään lenkillä

Illalla Noahille kuitenkin nousi kuume yli 40 asteen ja se oli ihan poissa pelistä. Onneksi kuume lähti itsestään laskemaan ja koirakin piristyi silmissä. Ruokakin maistui taas. Köhä jatkui.

Peikko alkoi köhiä tiistaina aamuyöstä ja köhikin ihan reippaasti alusta asti. Ei se sitä tuntunut haittaavan, eikä sille noussut edes kuumetta. Ihan on ollut koko ajan oma rasittava itsensä. Varsinkin kun ovat nyt olleet levossa koko viikon. Alkaa olla virtaa kaverilla. Perjantaina pääsivät Ljúfurin kanssa lenkille, kun Noah ei enää köhinyt. Vaan ei se vielä kunnossa ollut, koska reilu kahden kilometrin lenkki oli sille liikaa. Väsähti kovin. Tänään ovat tehneet 3km lenkin ja jaksoivat molemmat hyvin. Peikkokaan ei enää juurikaan köhi. Voiton puolella siis.


Vanha kuva tammikuun pakkasilta, löytyi kameran kätköistä eilen

Yhtään en tiedä, mistä pojat taudin ovat saaneet ja kuinka monta kaveria ovat tartuttaneet, ennen kuin oireet alkoivat. Sennenkaverit ainakin ovat vaaranvyöhykkeessä vielä, vaikkei kukaan viime viikolla treenanneista koirista olekaan toistaiseksi köhinyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti